家長及學生分享

AAC升學顧問再次感激為我們分享留學點滴的家長及留學生!

您們的分享除了給予我們無限的鼓勵及支持,更為我們即將出國留學的學生提供不少心得及錦囊!

AAC升學顧問不但為家長及學生提供專業的海外升學服務,更視您們每一位為我們的朋友,保持定期的聯絡,了解彼此的近況。我們的宗旨除了要協助學生成功赴海外升學,亦希望能見證著您們成功畢業,投身不同專業,並將所學到的回饋社會。

AAC升學顧問的每一位很榮幸可以與您們一起成長! 歡迎舊生加入我們的Facebook

 

Mandy FU

NIC
The University of Newcastle

Foundation Program
Bachelor of Occupational Therapy

 
黎左Newcastle一年半有多, 本身DSE成績同英文都好差, 又冇讀過Bio, 所以想讀OT(職業治療學‎)就要係NIC讀一年foundation先升到大學。岩岩開始覺得好辛苦, 因為自己英文真係好差, 好多時都要不停查字典, 仲要冇讀過BIO。其實NIC既課程唔難, 努力下都好易pick up到! 後期係NIC都算係輕輕鬆鬆, 雖然唔可以話學左好多野, 但對於底唔好既人打番好個底, 唔夠分直接入大學既人黎講都係一個好好途徑。


而家我係UON讀緊職業治療year1, D野的確深好多, 但好彩有D都係NIC有讀過, 所以都應付得到。 Year1已經開始做實習, 發現實習同上堂真係好唔同, 因為上堂大部份都係教理論, 實習就可以見識下真實環境同埋了解OT係點運作。 另外, 學校有個recording system錄低哂lecture, 如果上堂聽唔切或者唔舒服上唔到堂都可以上網睇番! UON health science都幾出名, 重要既係Newcastle學費同生活費都比其他城市平! 呢度係一個可以令人專心讀書既地方, 因為呢度娛樂唔多, 好少引誘!

 

 

查看其他家長及學生分享

 

 請點擊以下照片查看家長及學生分享:-


課程種類院校介紹家長及學生分享AEAS英語考試聯絡我們


Trinity

Bookmark and Share

AAC 家長及學生分享

AAC升學顧問 Access Academic Consultanc